Onderhoud ventilatiesysteem

Sinds begin 2020 werken we steeds meer gedwongen thuis en dat zal ook in de toekomst het nieuwe werken zijn. Door Corona worden we ons steeds meer bewust hoe belangrijk het is om in een schone omgeving te verblijven. Meer bewust dat we binnen in huis of kantoor worden “gevoed” met omgevingslucht die uit een machine komt (wtw).  Op kantoor merendeels uit een luchtbehandelings systeem en thuis steeds vaker uit een wtw systeem (balansventilatie). Door het jarenlang transporteren van lucht door de stalen kanalen in de vloer, worden deze statisch een hoopt stof en vervuiling zich op in uw kanalen. Ook treed vervuiling op door het retour zuigen van “vuile” lucht uit de woning. Vaak treden er klachten op aan luchtwegen, geïrriteerde slijmvliezen, ogen en/of hoofdpijn, zeker bij mensen en kinderen die er gevoelig voor zijn. Even zo vaak zoeken we de oorzaak van deze klachten bij het werk, school of gezin. Zelden denken we aan een “gezonde” omgeving. Vaak nadat we als Cleanair Advice ge-contact worden om bijvoorbeeld een Co2 meting uit te voeren, wordt men hier zich bewust van en behoeft het geen verdere uitleg dat deze systemen op tijd onderhoud nodig hebben. Op het werk is dat vaak geregeld via een onderhoudscontract met een erkend installateur, maar wie doet dat in de thuissituatie?

  • reiniging luchtkanaal
  • reiniging luchtkanaal
  • reiniging luchtkanaal

➤ Vervangen van filters

➤ Reinigen wtw (ventilatoren, wamtewisselaar)

➤ Reinigen kanalensysteem en roosters

➤ Ontsmetten kanalensysteem (optioneel)

➤ Opnieuw inregelen luchtroosters

reiniging luchtkanaalreiniging luchtkanaal

Vervangen van de filters is een redelijk eenvoudige klus en kan veelal door de bewoners zelf worden gedaan. Overige punten is meer specialistisch werk, zeker het onderhoud aan de wtw, reinigen van de kanalen en het inregelen van de roosters.

Cleanair Advice is met 40 jaar ervaring zeker een specialist te noemen en kan deze werkzaamheden voor u uitvoeren. Ook kan Cleanair Advice u desgewenst voorzien van een ventilatieadvies en kan er een binnenklimaatmeting worden uitgevoerd, zodat u optimaal en gerust gebruik kunt maken van uw ventilatiesysteem.

Voor meer informatie over het reinigen van uw ventilatiesysteem en of metingen/advies.